Laden Evenementen

Franse barokdans in zomerconcert

Zaterdagmiddag 31 augustus vervolgt Muziekpodium de reeks zomerconcerten in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door barokdanser Ricardo Barros. Hij wordt begeleid door het strijkorkest SaraBandA, onder leiding van Mariëtte Holtrop en door organist Reitze Smits. Op het programma staan werken van o.a. de Franse componisten Couperin, Campra, Leclair, Lully en Rameau. Het concert begint om 16.00 uur.

Na het succesvol optreden in 2018 van SaraBandA, besloot Muziekpodium het in barokmuziek gespecialiseerde strijkorkest opnieuw uit te nodigen, nu aangevuld met dans. Een vrij onbekende bezetting in midden-Nederland, maar zeker de moeite waard. Ricardo Barros is een specialist en kent zowel de details van de uitvoering van de muziek als de stijl van de dans uit die tijd.
Hij woont en werkt voornamelijk in Engeland als uitvoerend musicus, regisseur, choreograaf en natuurlijk als danser. Het strijkorkest is inmiddels een goede bekende en bestaat uit een mix van goed geschoolde en professionele musici die garant staan voor intense beleving van muziek.
De organist speelt op bekend terrein. Hij is vaste bespeler van de instrumenten in de Grote Kerk.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. Meer informatie vindt u in het programmaboekje.

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant