Laden Evenementen

Twee musici aan één instrument

Zaterdagavond 14 september vervolgt Muziekpodium de concertreeks in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door Bart Jacobs en Reitze Smits. Beide gerenommeerde organisten zullen in een programma vol romantische muziek, samen achter de speeltafel van het hoofdorgel plaatsnemen en met deze dynamiek werken uitvoeren van Händel, Locke, Mendelssohn, Mozart en Smits. Het concert begint om 20.00 uur. Entree € 10 of € 8 in voorverkoop bij Emiel Al. In de pauze aangeboden wordt u koffie of thee aangeboden.

‘For two to play’ is de titel van oude Engels muziek voor twee spelers aan één klavier: inspiratie voor de naam van dit nieuwe orgelduo. Beide organisten kennen elkaar al jaren en zijn afzonderlijk meermaals te horen in de serie All of Bach (Haarlem, Leeuwarden en Den Haag). Sinds kort treden zij ook gezamenlijk op. Bart Jacobs is organist van de kathedraal van Brussel en was eerder leerling van Smits in Leuven. Reitze Smits is o.a. verbonden aan de hoge school voor de kunsten in Utrecht en organist in Vianen en speelt letterlijk een thuiswedstrijd. Van zijn hand zullen twee nieuwe orgelwerken worden gespeeld.
Van de aanwezige instrumenten klinken zaterdag het kistorgel en het hoofdorgel.

De kerk is vanaf 19:30 uur open. Meer informatie vindt u in het programmaboekje. Een klein voorproefje vindt u op https://www.youtube.com/watch?v=-mjpOn01URQ
U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant