Laden Evenementen

Vroege barokmuziek

Onder deze titel zet Muziekpodium op zaterdagmiddag 21 juli zijn reeks van vijf zomerconcerten in de Grote Kerk van Vianen voort. Niels Adema, organist te Kampen, vormt samen met sopraan Fiona Ellis een jong en talentvol gelegenheidsensemble. Hun programma omvat o.a. composities van Bach, Händel, Purcell, Scheidemann en Sweelinck.

De Amerikaanse sopraan en dirigente Fiona Ellis ontving haar opleiding aan het Westminster Choir College in Princeton in de Verenigde Staten. Zij zong in het Westminster Choir onder leiding van dirigent Joe Miller en tourde twee jaar lang met dit koor door de Verenigde Staten waar tal van werken werden uitgevoerd van grote componisten. Zij was lid van het oude muziek kamerkoor Westminster Kantorei onder leiding van Amanda Quist en werkte met de dirigenten Renato Balsadonna, John Kennedy, Peter Phillips en Steven Sloane. Aan dit instituut behaalde zij ook haar Master koordirectie.

Na haar verhuizing naar Nederland zong Fiona als stagair bij het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Klaas Stok en Edo de Waart en in het Kurt Thomas Chamber Choir voor masterclass met cursusleiders Daniel Reuss, Rob Vermeulen en Adrián R. Van der Spoel. Verder zingt zij bij The Bach Choir of The Netherlands onder leiding van Pieter Jan Leusink en wordt zij in haar zang gecoacht door Ronald Klekamp. Als dirigente is Fiona verbonden aan het Nijmegen Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Fiona was gastdirigent bij symfonische koren Philips Philharmonisch Koor, Toonkunstkoor Caecilia en Voorburgse Oratorium Verenigingen kamerkoor Corps d’Esprit.

De in 1986 in Hilversum geboren Niels Adema ontving vanaf zijn zesde levensjaar orgelles van Ton Adema. Daarna kreeg hij les van Toon Hagen in de Grote of Sint Michaëlskerk te Zwolle. Momenteel studeert hij hoofdvak orgel en kerkmuziek bij Reitze Smits aan de HKU. Bij verscheidene orgelconcoursen viel hij in de prijzen. Daarnaast is hij werkzaam als docent muziek op het Van Lodenstein College te Kesteren en de Jacobus Fruytier scholengemeenschap te Rijssen. Ook is hij vanaf zijn vijftiende levensjaar organist in de Gereformeerde Gemeente te Kampen. Als dirigent en begeleider is hij actief bij verscheidene koren.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is al vanaf 14.00 uur open. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant