Laden Evenementen

In 2018 verzorgt werkgroep Muziekpodium opnieuw een reeks zomerconcerten in de sfeer van klassieke muziek. Tijdens deze middagen treden er ensembles op van twee of meer musici die een concert verzorgen van circa 3 kwartier. De aanvang is steeds 16.00 uur, de toegang vrij met een collecte aan de uitgang en de data zijn: 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus en 1 of 15 september.

Onder de titel Aftrap zomerconcerten opent Muziekpodium op zaterdagmiddag 7 juli zijn reeks van vijf zomerconcerten in de Grote Kerk van Vianen. Rienk Bakker, organist van de kerk, vormt samen met saxofoniste Els van der Weij een gelegenheidsensemble. Hun programma omvat o.a. composities van Bénard, Bach, Druckenmüller, Jacob, Mendelssohn en Stamm.

Begeleid door Rienk Bakker aan het orgel en eenmaal solo, speelt Els van der Weij op saxofoon een grotendeels modern muziekrepertoire. En hoe zou het ook anders kunnen? Els zoekt van nature het muzikale avontuur. Deel uitmaken van het bijzondere Trio Nebula, het Artex Quartet en het Merwede Trio, getuigen hiervan. Daarnaast heeft Els haar muziekstudie voortgezet en is saxofoondocente in Hilversum, Hattum, Westbroek en Zwolle.

Rienk Bakker is o.a. als cantor verbonden aan de Grote Kerk van Vianen. Samen besteden zij zaterdagmiddag veel aandacht aan de hedendaagse componisten Denis Bénard en Hans-André Stamm.  Hun composities verrijken het repertoire van alle soorten blaasinstrumenten. U kunt het zelf zaterdagmiddag komen beluisteren.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is al vanaf 13.30 uur open. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Meer informatie vindt u op: www.grotekerkvianen.nl.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant