Laden Evenementen

Concert voor sopraan en orgel

Zaterdagmiddag 3 augustus vervolgt Muziekpodium de reeks zomerconcerten in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door mezzosopraan Lieke van Oostenbrugge en organist Rienk Bakker. Dit talentvolle duo speelt muziek uit verschillende stijlperioden, van 17e tot en met de 20e eeuw. Op het programma staan werken van Bruhns, Bach, Saint-Saëns, Hagen, Pärt en Krebs. Het concert begint om 16.00 uur.

Het duo van deze middag deelt een passie voor het dirigeren van koren. Vanmiddag horen wij hen echter in hun specialisatie. Lieke vormt als mezzosopraan een liedduo met pianiste Hanke Scheffer en naast haar lespraktijk, soleert zij regelmatig in diverse grote werken van Bach en Telemann.
Voor Rienk is het een concert op de thuisbasis. Hij is cantor-organist in de Grote Kerk, privédocent en vaste bespeler van het Thomasorgel. Zijn uitdaging ligt voor een groot deel bij composities uit de 20e eeuw.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. Meer informatie vindt u in het programmaboekje.

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrieven.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant