Laden Evenementen

Remco Nieuwenhuis (trompet) en Rienk Bakker (orgel) starten de reeks zomerconcerten van MuziekPodium Grote Kerk Vianen van dit jaar op zaterdag 16 juli 16:00 uur (toegang vrije gift) met werken van Johann Sebastian Bach, Hans Boelee, Johann Kellner, Giovanni Batista Riccio en Antonio Vivaldi.

Remco Nieuwenhuis speelt trompet sinds zijn tiende, de eerste jaren vooral in de lokale harmonie, vanaf zijn studietijd met name in jazzbands. Nog wat later speelde hij jarenlang salsa. Improvisatie was altijd een belangrijk element. Sinds ongeveer twintig jaar legt hij zich toe op klassiek en met name barok. Naast inmiddels bijna alle cantates staan de solopartijen in Weihnachts-Oratorium, Magnificat en Hohe Messe van Bach op zijn repertoire, net als Händels Messiah, Charpentiers Te Deum en vele andere stukken. Sinds enige jaren speelt hij ook cornetto (ook wel zink), een instrument voor muziek uit de 16e en 17e eeuw.

Rienk Bakker is dirigent, zanger en organist. Hij studeerde aan de conservatoria van Zwolle, Straatsburg en Antwerpen en behaalde masterdiploma’s voor Koordirectie en Orgel alsmede het bachelorsdiploma voor Kerkmuziek. Momenteel leidt hij diverse (kamer)koren en is hij cantor-organist van de Grote kerk te Vianen. Daarnaast is hij muziekdocent en coacht hij regelmatig zangers op het gebied van muziektheorie en solfège. Als zanger neemt hij deel aan diverse projecten. Voor meer informatie, kijk op www.rienkbakker.nl.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant