Laden Evenementen

Concert voor altviool en orgel

Zaterdagmiddag 18 juli opent Muziekpodium de reeks zomerconcerten 2020 in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door violiste Anne Coppoolse en organiste Hester van der Male. Dit gelegenheidsduo speelt muziek vanuit de 18e eeuw naar de 20e eeuw. In een mooie balans worden werken uitgevoerd van o.a. J.S.Bach, R.Brown, S. de Lange jr en C.Nielsen. Het concert begint om 16.00 uur.

Hester en Anne speelden eerder in Vianen en wisten toen het publiek te verrassen met een programma dat begon met barok om via de eigentijdse muziek weer terug te keren naar de barok.
In het aanstaande programma beweegt de muziek langzaam van de 18e naar de 20e eeuw.
De dames kennen elkaar goed. Geboren en getogen in Zeeland. Beide met een afgeronde conservatoriumopleiding en inmiddels ook met een bloeiende lespraktijk in respectievelijk Middelburg en Gorinchem. Hester heeft zich o.a. verdiept in de Rotterdamse componist en organist Samuel de Lange Sr. En Anne leidt de altviolisten in het orkest Ars Musica.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. De zitplaatsen zijn ingedeeld naar de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie vindt u in het programmaboekje.

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant