Laden Evenementen

Rondom Bach

Op zondagmiddag 26 september geeft het Amersfoorts Kamerkoor o.l.v. Rienk Bakker in de Grote Kerk te Vianen vanaf 16:00 uur een concert getiteld “Rondom Bach”. Er worden, naast de bekende Johann Sebastian, ook andere componisten uit de Bachfamilie belicht. Zij staan in zijn schaduw maar hebben prachtige motetten gecomponeerd met een enorme zeggingskracht. Verder worden twee cantates uitgevoerd van tijdgenoot Dietrich Buxtehude, die een belangrijke inspiratiebron voor J.S. Bach is geweest. Twee violen en basso continuo geven glans aan het geheel.

Het Amersfoorts Kamerkoor ( www.amersfoortskamerkoor.nl ) is een gemengd koor met achtentwintig leden, enthousiaste amateurs die ernaar streven op een hoog niveau te zingen. De concertprogramma’s zijn vaak opgebouwd rondom een thema, bijvoorbeeld een stijlperiode, een groep tijdgenoten, de liefde of een dichter die diverse componisten heeft geïnspireerd. Het repertoire omvat een breed scala aan muziekstijlen en -stromingen, van renaissance tot heden. Sinds 2013 is Rienk Bakker dirigent van het koor.

In de Grote Kerk van Vianen blijft de afstand van 1,5 m nog van kracht. Het aantal zitplaatsen is daarom beperkt en het is raadzaam tickets te bestellen via één van de hieronder vermelde sites. Resterende tickets worden voor het begin van het concert bij de ingang verkocht.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. Een goede gelegenheid om iets eerder naar de kerk te komen en de bijzonder mooie tentoonstelling van Henk en Theo Tukker te bezoeken in het zuidtransept. De toegang tot de tentoonstelling is gratis, de entree voor het concert kost € 10 (jongeren t/m 18 jaar gratis, u kunt pinnen). Tickets bestellen kan ook direct via  www.EventBrite.nl . U bent van harte welkom.

Reserveren/aanmelden via Eventbrite.nl 

Toewijzing plaatsen in volgorde van aanmelding. De reservering vervalt 10 minuten voor aanvang van het concert.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant