Laden Evenementen

Najaarsconcert

Zondagmiddag 19 september start in de Grote Kerk van Vianen een reeks najaarsconcerten. Het eerste concert zal worden uitgevoerd door violiste Emma Roijackers en pianiste Riëtte Olthof. De jonge getalenteerde musiciennes spelen deze middag werken van John Cage, César Franck, Maurice Ravel en Franz Schubert. Toewijzing zitplaatsen in volgorde van registratie. Aanvang 16:00 uur.

Emma en Riëtte begonnen hun muzikale avonturen beide met een viool. Riëtte stapte al heel vroeg over op haar geliefde toetsinstrument. Beide sloten hun opleiding uiterst succesvol af en laten in de concertagenda’s weinig twijfel bestaan over hun ambities. Het programma van deze middag is daar een helder voorbeeld van. Voor Muziekpodium een hele eer dat zij ook in Vianen te beluisteren zijn.

In de Grote Kerk van Vianen blijft de afstand van 1,5 m voorlopig van kracht. Dat betekent ook voor dit concert dat het aantal zitplaatsen beperkt is. Om die reden is het raadzaam uw komst te laten registreren via één van de hieronder vermelde sites. Let u er wel op dat gereserveerde zitplaatsen tien minuten voor aanvang vervallen. Dus kom op tijd.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. Een goede gelegenheid om iets eerder naar de kerk te komen en de bijzonder mooie tentoonstelling van Henk en Theo Tukker te bezoeken in het zuidtransept van de kerk. De toegang tot de tentoonstelling is gratis, de entree voor het concert is € 10. Sinds kort kunt u in de kerk ook pinnen. Registreren/aanmelden bij voorkeur op de site: EventBrite.nl . U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

Programma

1 Tzigane (1924) Maurice Ravel (1875-1937)

2 Allegro assai Franz Schubert (1797-1828)
1e deel uit de Drei Klavierstücke D 946 (1828)

3 Nocturne John Cage (1912-1992)
for violin and piano (1947)

4 Sonate in A César Franck (1822-1890)
voor piano en viool (1886)
1. Allegretto Moderato
2. Allegro
3. Moderato: Recitativo-Fantasia
4. Allegretto poco mosso

Curricula

Riëtte Olthof kreeg vanaf 8-jarige leeftijd vioollessen en begon op 9-jarige leeftijd met pianospelen. Na een aantal jaren les gehad te hebben bij Rachel Vroom studeerde zij drie jaar piano bij Hans Eijsackers aan het Utrechts conservatorium. Daarna studeerde zij verder bij Frank van de Laar aan het Artez Conservatorium Zwolle, waar ze haar bachelor behaalde en in 2016 haar master afsloot met een 9. Riëtte nam deel aan verschillende masterclasses in Nederland, Duitsland en Engeland. Zo volgde ze bij Chetham’s Internation Piano Summer School lessen bij Joan Havill en Peter Donohoe, en nam zij deel aan masterclasses van Andreas Woyke en Willem Brons. Ook mocht zij deelnemen aan het Erasmus Intensive Program ‘Liszt, the progressive’ in Eisenstadt, Oostenrijk.Behalve met het solo piano-repertoire houdt Riëtte zich graag bezig met kamermuziek en liedbegeleiding. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in liedbegeleiding bij Steven Faber, Mariken van Nieukerken en Hans Eijsackers. Riëtte heeft een Grotrian Steinweg-vleugel uit 1924 uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen.

Emma Roijackers is actief als kamermusicus, soliste en concertmeester en treedt op in alle top-concertlocaties in Nederland zoals Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw, het Concertgebouw (ook uitgezonden op live radio) en over heel Europa. Emma werkt regelmatig samen met enkele topmusici van Nederland zoals Maria Milstein, Lisa Jacobs, Caspar Vos en Ramon van Engelenhoven. Ze is uitgenodigd om op meerdere internationale kamermuziekfestivals te spelen zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Francigena International Arts Festival en Festival Musicale di Portogruaro in Italië, het Romsey Chamber Music Festival in Engeland, het Festival Internacional De Música De Marvão en het Duinstreek Kamermuziekfestival. Andere recentelijke highlights waren onder andere de uitnodiging om de première van het strijktrio ‘Oceano’ te geven in het Concertgebouw door de Finse componist Sebastian Fagerlund.

Het seizoen 2021-2022 omvat optredens met kamermuziek, recital concerten en ze zal meerdere malen te zien zijn als concertmeester. Inclusief concerten in Portugal, Corsica, Keulen en in de grote zalen van Nederland. Ook zal ze soleren in werken van Bruch en Beethoven.

Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend zoals de prijs (‘Laberté Hoedemaker’) en ze ontving meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. Ook werd ze uitgekozen als een van de twaalf deelnemers voor ‘Crans-Montana Classics’ in Zwitserland, met als artistiek leider de befaamde violist Schlomo Mintz. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Mozart en Vasks.

Emma wordt regelmatig gevraagd om te spelen bij het Amsterdam Sinfonietta en het Köln Kammerorchester, waar ze in het volgende seizoen als concertmeester zal optreden.

Emma begon haar studie aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Prof. Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af met het hoogst haalbare resultaat, een “10”. Emma kreeg volledige financiering van Nederlandse fondsen om bij Lukas Hagen verder te studeren waar ze momenteel haar Post-graduate diploma afrond.
Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen.

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant