Laden Evenementen

KRING VAN TOPSOLISTEN ROND PETER KOOIJ:  MATTHÄUS PASSION

‘Als koorknaap zong ik mijn eerste Matthäus-Passion. Ik was acht, en het was overweldigend. Ik besefte toen dat je van muziek je beroep kunt maken… Mijn liefde voor Bach hield nooit op, en ook nu nog is negentig procent van de zestig tot tachtig concerten die ik per jaar zing gewijd aan Bach… Ik heb nooit de behoefte gevoeld dat te veranderen. Waarom verhuizen naar een rijtjeshuis als je in een kasteel woont?’ aldus bas Peter Kooij.

Nadat vorig jaar de uitvoering van de Matthäus Passion in de grote kerk van Vianen zeer goed ontvangen is door ruim 300 bezoekers, lijkt een passietraditie voor de hand te liggen. Combineer dit met de hele grote namen als Peter Kooij als bassolist, de topkoren Fiori-Musicali en Cantus, daarbij het zeer ervaren barokorkest Accademia Amsterdam, dan hebben we het recept voor heel veel kwaliteit. Te samen met dirigent Sietse van Wijgerden, waar absolute zuiverheid, tekstbeleving en dynamiek hoog in het vaandel staan, kunt u een indrukwekkende uitvoering tegemoet zien. Solisten op aanraden van de bas Peter Kooij werken mee aan deze uitvoering zoals: evangelist Stephan Gähler, sopraan Marta Loncar, alt Margot Oitzinger, tenor Ambrož Bajec-Lapajne. Tevens werkt mee het ‘Neander Jongenskoor’. U kunt ook reserveren De eerste rang is uitgebreid, en op de tweede en derde rang zijn er goede ‘zichtplaatsen’ dichtbij de uitvoerenden. Het concert vind plaats op zaterdag 30 maart, 19:30 uur, grote kerk te Vianen. 

Onder onze muziekliefhebbers bevinden zich mensen die het lastig vinden om via het internet kaartjes voor een concert te kopen.  De aanhoudende klachten van de afgelopen week dat de entreekaarten voor de Matthäus Passion alleen via internet te verkrijgen zijn of op de avond zelf, waren voor de stichting reden een 60-tal toegangskaarten op te kopen bij de organisator en in de voorverkoop beschikbaar te maken via de winkel van Emiel Al op de Voorstraat.  En om enigszins tegemoet te komen aan de ontstane onvrede enerzijds en de extra inspanning voor de stichting anderzijds, is er een kleine korting op de entree toegestaan. De voorverkoop duurt slechts van dinsdag 26 maart tot en met vrijdag 29 maart 17.00 uur. Overige plaatsbewijzen gewoon op 30 maart aan de kerkdeur tegen de normale prijs.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant