Laden Evenementen

Im Herbst

Op zaterdag 24 november brengt het Eindhovens Kamerkoor muziek ten gehore waarin diverse emoties rondom de herfst de boventoon voeren. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk van Vianen. Het koor wordt begeleid door Reitze Smits op orgel en vleugel. Het geheel staat onder leiding van Rienk Bakker.

Gevoelens van melancholie, verdriet, maar ook juist van troost en uitzicht. De Fünf Gesänge van Brahms voeren de luisteraar naar diverse emoties, het lichtvoetige Ständchen van Schubert klopt met de typerende pianobegeleiding op de deur van de geliefde. Zo is ook in dit programma de thematiek van de liefde ruim vertegenwoordigd. In de Six Chansons van Hindemith passeren diverse natuurtaferelen de revue waarbij diepere gedachten een plaats krijgen. Hindemith neemt in de muziekgeschiedenis een geheel eigen plaats in. Met de bagage van zijn voorgangers Brahms, Liszt en andere romantici kiest hij juist voor een directheid die tekst en muziek volmaakt verenigen. Veel middelen heeft Hindemith niet nodig: het chanson Puisque tout passe duurt slechts 30 seconden. Het programma wordt afgesloten met het op het gelijknamige koraal van Bach geïnspireerde Ruht wohl van de componist en vorige dirigent van het Eindhovens Kamerkoor, Arjan van Baest. 

Het concert begint om 20.15 uur. De kerk is vanaf 19.30 uur open. De toegang aan de deur bedraagt € 8. In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar bij Podiumplein.nl voor € 8 en bij Emiel Al op de Voorstraat 100 in Vianen met korting à contant voor € 6.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Curricula

Rienk Bakker (1986) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek en de bijvakken piano en zang. Hoofdvakdocenten waren Harm Jansen, Theo Jellema en Jos Leussink. Hij nam deel aan een aantal studiereizen naar Parijs waar hij les kreeg van Eric Lebrun. In 2010 studeerde hij aan het Conservatoire National de Région de Strasbourg bij Christophe Mantoux. Hij richtte zich met name op de Fransromantische orgelmuziek en behaalde in 2011 het masterdiploma orgel. Rienk is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente van Vianen en verder actief als gepassioneerd dirigent bij verschillende koren in Nederland met een sterke voorkeur van het zingen van eigentijdse muziek.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant