Laden Evenementen

Concert voor dulciaan en orgels
Zondagmiddag 4 oktober wordt het uitgestelde zomerconcert van 15 augustus alsnog uitgevoerd in de Grote Kerk van Vianen.

Het vroege najaarsconcert zoals Muziekpodium het nu wil noemen, wordt natuurlijk uitgevoerd door Kim Stockx op dulciaan en Dorien Schouten op kist- en hoofdorgel. Het gelegenheidsduo speelt oude muziek. Het wordt zelfs een dag zonder Bach. De verrichtingen van de musici zijn tijdens het concert zichtbaar op de monitoren. Op het programma staan werken van Böddecker, Pasquini, Salaverde, Frescobaldi, Ortiz, Kerll en Bertoli. Aanvang 16.00 uur.

Het gelegenheidsduo van dit vroege najaarsconcert speelt muziek uit de 16e en 17e eeuw. Dat heeft alles te maken met de aard van het muziekinstrument dat hier naast de orgels te horen zal zijn. Deze voorloper van de hedendaagse fagot, werd ontwikkeld in de tijd van de renaissance en de vroege barok. Voor Dorien en Kim een uitdaging om de vier eeuwen te overbruggen naar onze hedendaagse leefwereld in een drie kwartier durend concert. Beide dames wel toevertrouwd, mede gelet op hun ruime concertervaring. Kim is een bekend gezicht geworden binnen diverse orkestbezettingen en Dorien werd eerder zichtbaar in het project All of Bach.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. Meer informatie vindt u op sites van beide dames en op het programmablad.

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de
nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant