Laden Evenementen

Vijfde zomerconcert

Zaterdagmiddag 1 september laat Muziekpodium het 5e en alweer laatste zomerconcert uitvoeren in de Grote Kerk van Vianen. Het slotconcert van de reeks wordt uitgevoerd door twee leden van het ensemble Animé: Gerlinde Neele op blokfluit en Leendert Verduijn aan het orgel. In dit eerste weekend na de zomervakantie spelen zij werk van Johann Sebastian Bach, de Engelse componist  John Garth en van Jacob van Eyck. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. De toegang is vrij met een collecte aan de uitgang. De kerk is voor publiek open vanaf 14.00 uur.

Gerlinde Neele is muziekdocente in de regio Gouda, en gespecialiseerd in onderricht aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Daar leert zij de jongeren niet alleen de beheersing van het blaasinstrument, maar ook het samen musiceren in de vorm van projectensembles. In ensemble Animé werkt zij al jaren samen met de organist van vanmiddag: Leendert Verduijn. Ook hij is muziekdocent en als organist verbonden aan enkele kerkgenootschappen in de regio Gouda. In 2018 behaalde hij zijn bachelor aan het Codart te Rotterdam en won het laatste Govert van Wijnconcours in Maassluis.

Foto Sluipwijk

Gerlinde en Leendert     Foto Sluipwijk

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven van Muziekpodium via het mailadres: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Curricula

Gerlinde Neele
Sinds september 2015 studeert Gerlinde aan het Utrechts conservatorium bij Heiko ter Schegget. Naast de eigen studie heeft Gerlinde een uitgebreide lespraktijk binnen haar muziekschool Allargando en geeft les op basisscholen in Waddinxveen en Benthuizen. Haar lessen zijn zo ingericht dat naast individuele beheersing van het instrument ook spelen in (project-) ensemble’s wordt aangeleerd. Gerlinde staat aan de basis van blokfluitensemble Het Lindeconsort (2007) en van Ensemble Animé, (2010) waarmee ze zeer regelmatig concerteert. Inmiddels geeft zij leiding aan het in 2017 opgerichte Blokfluitensemble Con Brio te Gouda. Ze ontving masterclasses van de Noorse klavecinist en dirigent Ketil Haugsand en blokfluitist Marion Verbruggen.

Leendert Verduijn, studeerde orgel, improvisatie en kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema. In 2018 sloot hij zijn bachelorstudie orgel af. Daarnaast volgde Leendert diverse masterclasses.
In 2017 won hij de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours.

Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Op educatief gebied is hij actief als parttime Docent Muziek aan het Driestar College in Gouda en heeft hij samen met Mieke Verduijn-Glasbergen een groeiende lespraktijk voor orgel en piano in Gouda. Leendert is lid van Ensemble Animé, en speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant