Laden Evenementen

Barokconcert pur sang

Frank Anepool

 

Zaterdagmiddag 29 augustus zet Muziekpodium in de Grote Kerk van Vianen de reeks zomerconcerten voort met een concert, uitgevoerd door barokstrijkorkest Sarabanda, sopraan Tanja Obalski, trompettist Frank Anepool en organist Reitze Smits. De verrichtingen van de musici zijn tijdens het concert zichtbaar op de monitoren. Op het programma staan werken van slechts drie  componisten: G.F.Händel, G.Sammartini en A.Scarlatti.  Het concert begint om 16.00 uur.

Het barokgezelschap van Sarabanda, bewust geplaatst aan het einde van de zomerperiode, verraste in voorgaande jaren het publiek met vrolijke barokmuziek die als het ware werd aangekleed met een stukje passende performance. Vorig jaar nog trad barokdanser Ricardo Barros op om de stijlperiode van deze muziek te verbeelden. Dit jaar is die taak weggelegd voor Tanja en Frank om de uiterst levendige muziek kleur en beeld te geven. Dat gaat zeker lukken met het programmaonderdeel Concerto Grosso in c klein van Giuseppe Sammartini. Een muziekstuk dat een mens bij het horen alleen al in vervoering brengt.  Sarabanda staat opnieuw onder leiding van Mariette Holtrop, die later dit jaar ook als altvioliste individueel te beluisteren is in een oktoberconcert.

Tanja Obalski

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 13:30 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. Het concert duurt ongeveer 50 minuten. Meer informatie vindt u in het programmablad. U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant