Laden Evenementen

Veel muziek uit de 20e eeuw

Onder deze titel vervolgt Muziekpodium op zaterdagmiddag 4 augustus de reeks van vijf zomerconcerten in de Grote Kerk van Vianen. Het Belgisch duo Nicolas De Troyer (orgel) en hoboïste Ilse Barbaix vormen het gelegenheidsensemble. Hun programma omvat o.a. composities van Verschraegen, Bach, Mozart en Litaize.

Waar veel ensembles kiezen voor muziek uit één bepaalde stijlperiode, kozen Ilse en Nicolas de 20e eeuw als vertrekpunt met een hommage aan de Gentse componist Gabriël Verschraegen. Om vervolgens langs de beroemde namen Johann Sebastian Bach en Wolfgang Amadeüs Mozart weer terug te komen in deze tijd met de uitvoering van twee composities van de Franse componist Gaston Litaize.

U kunt het zelf die zaterdagmiddag komen beluisteren.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is al vanaf 14.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor onze nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

Curricula

Nicolas De Troyer (°1984) volgde al op jeudige leeftijd piano- en orgelstudies. Omdat zijn ware liefde naar het orgel uitging, besloot Nicolas hogere muziekstudies aan te vatten aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Reitze Smits en Luc Ponet. Hij behaalde daar diploma’s met hoge onderscheidingen voor orgel en klavecimbel. Tevens studeerde Nicolas muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij nam met succes deel aan verschillende internationale orgelconcours, waaronder het internationale César Franckconcours te Haarlem.

Als solist concerteerde Nicolas reeds in binnen- en buitenland. Hij verleent regelmatig zijn medewerking als continuospeler bij verscheidene ensembles. Hij realiseerde enkele CD-opnames, waaronder de medewerking aan de opname van het volledige orgeloeuvre van Gabriël Verschraegen en zijn eerste solo-CD ‘Over grenzen heen’ op het historische Le Royer-orgel van de Sint-Pieterskerk van Turnhout.

Nicolas is leraar orgel en muziekgeschiedenis aan de academie voor muziek, woord en dans te Hamme. Sinds 2008 is hij titularis-organist van het historische orgel van de Sint-Pauluskerk te Antwerpen.

 

Ilse Barbaix startte haar muzikale studies aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Gentbrugge. Op 18-jarige leeftijd vervolgde ze haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar ze hobo, althobo en barokhobo studeerde.       Daarnaast volgde ze diverse masterclasses en zomercursussen.

Ze speelde als hoboïste mee met het orkest van de Vlaamse opera, Brussels Philharmonic en is een vaste waarde in La Passione Kamerorkest. Als barokhoboïste  speelt Ilse geregeld met ensemble a, Le concert d’ Anvers, Het Antwerps Barokorkest en verscheidene gelegenheidsensembles. Als soliste was Ilse te horen in concerti van J.S. Bach, C.Ph. Bach, A. Vivaldi,  G. Ph. Telemann, T.  Albinoni en E. Goossens. Naast de concerten in het binnenland trad Ilse ook op in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Sint-Petersburg en Zuid-Korea.

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant