Laden Evenementen

Concert voor dwarsfluit, piccolo en orgels

Zaterdagmiddag 1 augustus zet Muziekpodium de reeks zomerconcerten voort in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door fluitiste Connie Vanderstylen en organiste Katrien Mannaert. Dit Belgische gelegenheidsduo speelt relatief veel eigentijdse muziek. Daarbij wordt ook het kistorgel ingezet. Op het programma staan werken van o.a. J.S.Bach, H.A.Stamm en L.Vinci. Het concert begint om 16.00 uur en duurt circa drie kwartier.

Het is puur toeval dat de zomerconcerten dit jaar bijna geheel worden uitgevoerd door vrouwen. Het geeft wel een aardig beeld hoe snel de ontwikkeling naar gelijkwaardige rollen van mannen en vrouwen is gegaan in onze samenleving. Connie en Katrien zijn daarvan levende voorbeelden. Beiden zijn inmiddels gepokt en gemazeld in de muziekwereld, na hun gedegen opleidingen. Elk van hen heeft een eigen praktijk en speelt een rol van betekenis in de wereld van muziek.  In hun programma van zaterdagmiddag speelt de Duitse organist en componist Hans-André Stamm een belangrijke rol. Zijn verdienste is vooral de warme muziek voor blazers.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. Meer informatie vindt u in het programmaboekje. U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant