Laden Evenementen

Concert voor sopraan en orgel

Zaterdagmiddag 17 juli opent Muziekpodium, in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden, de reeks zomerconcerten 2021 in de Grote Kerk van Vianen met een concert, uitgevoerd door sopraan Paulien van der Werff en organist Arjan Veen. Dit gelegenheidsduo laat zich nog niet achter de kaarten kijken. Wat zij zullen brengen blijft nog even onvermeld. Gelet op hun eerder getoonde kwaliteiten laten we ons dan ook graag door hen verrassen. Het concert begint om 16.00 uur.

Musici en organisaties in de culturele sector zijn opgelucht en blij dat de meeste beperkingen als gevolg van de pandemie zijn opgeheven. Muziekpodium is dan ook hoopvol dat de vier geplande zomerconcerten gewoon kunnen worden uitgevoerd. Voor de vier concerten in het najaar zijn we nu nog enigszins terughoudend maar toch ook wel optimistisch omdat alle mensen in ons land de gelegenheid krijgen zich te laten vaccineren tegen het beruchte virus.

De afstand van 1,5 m blijft voorlopig van kracht in het kerkgebouw. Dat betekent voor de komende tijd dat het aantal zitplaatsen niet onbeperkt is.

Om die reden is het raadzaam uw komst te laten registreren via EventBrite.nl  .

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

U bent van harte welkom.

 

Curricula

Paulien van der Werff studeerde Hoofdvak Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Na deze voltooide studie specialiseerde zij zich vervolgens in Barokzang bij Peter Kooij en Max van Egmond aan het Amsterdams Conservatorium. Paulien wordt gecoacht door Maria Acda en correpetitor Carolien Drewes (Kon. Conservatorium Den Haag).

Als sopraan is Paulien veelvuldig te beluisteren in oratoria van J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Handel, J. Haydn en in vele andere barokproducties. Maar barok is niet het enige wat zij zingt. Ook de romantische periode krijgt haar aandacht in werken van bijvoorbeeld F. Schubert, R. Strauss, J. Brahms en G. Verdi. Haar deelname als solist aan “Lord of the dance”, uitgevoerd in de Royal Albert Hall in Londen, toont dat Paulien ook van bekende paden durft af te wijken.

Als soliste werkt(e) ze met dirigenten als o.a. Jaap ter Linden, Daniel Reuss, Peter Dijkstra, Klaas Stok, Bas Ramselaar, Boudewijn Jansen, Ko Zwanenburg (Nicolaïkerk Utrecht), JanJoost van Elburg (Westerkerk Amsterdam) en Anthony Scheffer. In Nederland en Engeland werkte Paulien mee aan een aantal cd-, radio- en televisieopnames. Paulien concerteerde o.a. in Duitsland, Frankrijk, Engeland , Marokko en Zimbabwe.

Sinds enkele jaren werkt zij samen met de gitarist/ luitist Gert de Vries (Duo Pageluza). Met diverse programma’s (Sacred Lute Songs, Liederen uit de Spaanse Renaissance, Das Lautenbuch  der Elisabeth von Hessen, Liederen uit de Romantiek) geven zij concerten door het hele land.

Momenteel zingt zij in het net opgerichte Faelix Baroque Ensemble o.l.v. Anthony Scheffer.

‘Bewondering voor het vocale oeuvre van J.S. Bach vormt een essentieel deel van het repertoire.’

Arjan Veen is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is organist van de Maartenskerk in Doorn, als Vesperorganist verbonden aan de Domkerk te Utrecht en studeert hoofdvak Koordirectie (Master) aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

Arjan Veen behaalde zijn Bachelor en Masterdiploma orgel aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde bij Aart Bergwerff, Ben van Oosten en Hayo Boerema. Zijn Masterrecital orgel sloot hij summa cum laude af in 2015. Hij behaalde meerdere prijzen bij internationale orgelconcoursen en volgde onder meer masterclasses bij Hans-Ola Ericsson, Jürgen Essl en Peter Planyavsky. Verdere interpretatievorming geniet Arjan bij Joris Verdin te Antwerpen.

Momenteel studeert Arjan Koordirectie bij Luc Anthonis aan het Conservatorium te Antwerpen en is hij actief als dirigent, begeleider en zanger bij verschillende koren en ensembles.

 

Wilt u voor dit concert reserveren? Dat kan via : eventbrite.nl

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant