Laden Evenementen

Requiem van John Rutter

Ensemble Octagon+, uitgebreid tot zestien zangers, voert onder leiding van Rienk Bakker op zaterdag 30 oktober vanaf 20:15 uur het Requiem van John Rutter (1985) uit in de Grote Kerk van Vianen. Het requiem wordt uitgevoerd in de versie voor orgel en instrumentaal ensemble. Janneke Stoute verleent haar medewerking als sopraansolist. Naast het requiem voert Octagon+ het werk ‘we remember them’ van Donald Grantham (2005) uit.

Octagon (www.ensembleoctagon.nl)  is ontstaan als octet in november 2006, ter gelegenheid van de traditionele culturele zondag in Utrecht op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Het ensemble bestaat uit actieve zangers die hun jarenlange ervaring gebundeld hebben om in kleiner verband te kunnen concerteren. Het oogmerk van Octagon is om prachtige programma’s uit te voeren en het enthousiasme voor de muziek zoveel mogelijk te delen met het publiek. Octagon voert kleine a capella programma’s uit en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in werken als Membra Jesu Nostri van Buxtehude en de Musikalische Exequien van Schütz. In 2011 en 2012 verzorgde Octagon uitvoeringen van de Kruiswegsonnetten van Wouter van Belle, op teksten van Nanne Nauta. De laatste jaren voert Octagon regelmatig cantates van JS Bach en Buxtehude uit. Er wordt samengewerkt met instrumentalisten in wisselende samenstelling. Sinds 2019 wordt Octagon regelmatig uitgebreid tot maximaal zestien zangers en luistert dan naar de naam Octagon+. In die samenstelling heeft Octagon+ in 2019 enige malen het requiem van Fauré uitgevoerd.

MuziekPodium Grote Kerk Vianen handhaaft de afstand van 1,5 m, het aantal zitplaatsen is dus beperkt en er wordt aangeraden tickets te bestellen via EventBrite.nl. Resterende tickets worden voor het begin van het concert bij de ingang verkocht, reserveringen vervallen 10 minuten voor aanvang. De entree voor het concert kost € 10,- (t/m 18 jaar gratis, er kan worden gepind).

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant