Laden Evenementen

Twee Requiems

Op zaterdag 23 november 2019 zijn in de Grote Kerk van Vianen twee Requiems na elkaar te horen.
De avond begint met de première van het Requiem van Reitze Smits. Aansluitend volgt het Requiem van Gabriël Fauré. Het geheel wordt uitgevoerd door het dubbelensemble Octagon+ en begeleid door harpiste Annoes van der Zande, violiste Astrid Abas en organist Reitze Smits. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rienk Bakker. Het concert begint om 20.00 uur.

Het concert begint met een première. Het Requiem van Smits is voor het eerst te horen en is gebaseerd op teksten van Rainer Maria Rilke, gedichten over het verlies van dierbaren in eigen kring.
Het Requiem van Fauré is intussen over heel de wereld bekend. Het is een zeer troostrijk werk waarin de dood niet zozeer als harde eindlijn wordt gevreesd maar meer als een zachte slaap wordt bezongen. De muziek ondersteunt daarbij de eeuwenoude woorden als een warme deken.
Ensemble Octagon+ treedt voor deze gelegenheid aan in een dubbele bezetting van acht zangers en acht zangeressen, vier per stemgroep. De drie instrumentalisten verzorgen de bredere klankkleur van het programma. Muziek, passend bij het laatste weekend van het kerkelijk jaar.

De kerk is vanaf 19:30 uur open. Toegang aan de deur bedraagt € 10. In de voorverkoop bij Emiel Al is de contante prijs € 8. Zijn winkel is op 50 m van de kerk: Voorstraat 100. Meer informatie vindt u op www.ensembleoctagon.nl en in het programmaboekje.
U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Het programma wordt zondagmiddag 24 november ook uitgevoerd in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant