Laden Evenementen

Concert voor dwarsfluit en gitaar

Zondagmiddag 22 mei speelt Entre Dos een voorjaarsconcert in de Grote Kerk van Vianen. Het repertoire van Entre Dos, met Karin Jochems op fluit en altfluit en Adriaan Dropsie op gitaar en octaafgitaar, bestaat uit warme mediterrane muziek, tango’s, klankgegeven landschappen en fragmenten uit de flamenco met een lonk naar de klassieke muziek. Herkenbare invloeden van Astor Piazzolla, Joaquin Turina, Villa-Lobos en Bach komen dan ook duidelijk terug in het programma. Aanvang 16:00 uur en toegang vrije gift.

Entre Dos maakt muziek met vertrouwde herkenningsmomenten.

Warme muziek, Spaans en klassiek, met een vleugje latin en jazz maken het luisteren naar deze muziek telkens tot een andere beleving. Het samensmelten van verschillende stijlen klinkt vanzelfsprekend in de composities van Adriaan Dropsie, waarvan een groot aantal wereldwijd zijn uitgegeven door Ascolta Music Publishing, Malmberg en Guitar International. De muziek wordt ook mondiaal uitgegeven via sonolize.com.

De naam Entre Dos betekent  tussen twee: tussen twee personen, tussen twee instrumenten en soms ook tussen twee verschillende muziekstijlen. De combinatie fluit en gitaar heeft een rijke traditie. Het levendige en vloeiende geluid van de fluit in combinatie met een rijkdom aan timbre en aanslag van de gitaar opent een wereld van klankmogelijkheden, waaruit het duo haar inspiratie put. In de muziek van Adriaan speelt de gitaar geen begeleidende rol, maar zijn de instrumenten elkaars gelijken. Zijn muziek heeft mondiale erkenning en werd ook vertolkt door buitenlandse artiesten, zoals Will Flynn en Cynthia Ellis. De samenwerking van Karin en Adriaan heeft inmiddels geleid tot de productie van de cd’s ‘Encuentro’, ‘Impresiones’ en ‘Cambios’. Iedere compositie is geschreven vanuit een persoonlijk verhaal waarin de luisteraar steeds herkenningsmomenten vindt.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen vanaf 14:00 uur open. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Na afloop wordt een vrije gift op prijs gesteld. Meer informatie vindt u op  www.brevismusica.nl .  Wilt u een zitplaats reserveren? Stuur dan een mail naar muziekpodium@grotekerkvianen.nl .

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van concerten in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant