Laden Evenementen

Cantateconcert

Zaterdag 28 september kunnen liefhebbers van barok-koormuziek hun hart ophalen in de Grote Kerk van Vianen, tijdens een cantateconcert, uitgevoerd door Cantus kamerkoor. Op het programma staan virtuoze cantates, intieme motetten en diverse soli die de veelzijdigheid van Bach laten horen. Het koor krijgt gezelschap van het Neander Jongenskoor, vier solisten en wordt begeleid door het Orion barokorkest. Het geheel staat onder leiding van Sietse van Wijgerden.

Het hoofdprogramma start in de verstilling met het gregoriaanse Media Vita. Later in het programma nog uit dezelfde stijlperiode het Surrexit. Verderop het diepe en aangrijpende werk ‘Der Gerechte kömmt um’. Dit laatst genoemde werk is waarschijnlijk door Antonio Lotti gecomponeerd, maar door Johann Sebastian Bach op een nog hoger plan gezet. De cantate BWV 146 ‘Wir müssen durch viel Trübsal in das Reich Gottes eingehen’ is een hoogtepunt in dit concert. Oorspronkelijk was het een vioolconcert, maar het is nu bewerkt door Bach voor orkest met daarbij een virtuoze orgelpartij. In het tweede deel van deze cantate, oorspronkelijk ook voor viool en orkest, heeft Bach bovenop het oorspronkelijke deel nog eens een extra koorpartij gelegd, waardoor het een grotere emotionele lading krijgt.

Verder hoort u een ander groots werk, de Lutherse messe BWV 236 en tevens de aria ‘Wie freudig ist mein Herz’ en ‘Mein Gläubiges Herz’. De solisten deze avond zijn: sopraan Jacqueline Meijer, alt Daniëlla Buijck, tenor Paul Kieviet, bariton Sietse van Wijgerden.

Zo biedt deze avond u een muzikale  variatie in koor en solozang, samen en afzonderlijk met orkest, wat zich laat vergelijken met Bach’s Hohe Messe. Tussendoor hoort u enkele korte prikkelende toelichtingen. Het jongenskoor zingt in een kort voorprogramma enkele prachtige liederen.

Afgelopen twee jaar hoorde u wellicht dit gezelschap eerder tijdens de uitvoeringen van de Matthäus Passion in deze kerk.

U kunt voorafgaand aan het concert kaarten à € 15,- reserveren of kopen.

Reserveren kunt u via de website: www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com

Voorverkoop à contant is in handen van Emiel Al, Voorstraat 100, Vianen.

Aan de deur is de toegang € 17,50. Jongeren tot 19 jaar € 5.-.

De kerk is vanaf 19:15 uur open.

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant