Orgelconcert

Geachte muziekliefhebber,

Woensdagmorgen kregen we bericht dat trompettiste Annet Bentschap Knook door ziekte niet kan optreden in het geplande concert van zaterdag 31 juli as.
Het lukt ons niet om op de korte termijn voor haar een vervang(st)er te vinden. Een teleurstelling, maar allereerst wensen we Annet beterschap.
In goed overleg is besloten dat Martien de Vos nu het concert alleen uitvoert. Het wordt dan wel een puur orgelconcert.
Gelukkig hebben we te maken met een flexibele alleskunner, die snel de wijzigingen in het programma kan invullen.
Voor hen die zich speciaal hadden aangemeld voor de trompetpartij bij dit concert is dat natuurlijk ook een teleurstelling.
We zullen dan ook ons best doen in de volgende reeks zomerconcerten een gelegenheidsduo met trompet opnieuw een plaats te geven.
Desondanks hopen we u zaterdagmiddag te mogen begroeten.
Een hartelijke zomergroet,
Leo Noordzij
Coördinator

 

Het orgelconcert begint om 16.00 uur.

Musici en organisatie waren na afloop van het eerste zomerconcert opgelucht en blij dat de geldende  beperkingen geen nadelige gevolgen hadden voor de belangstelling en de beleving van live muziek.  Muziekpodium is dan ook hoopvol dat de geplande zomerconcerten succesvol kunnen worden uitgevoerd. Of zoals een bezoeker na afloop van voorgaand concert blij verzuchtte: ‘dit gun je toch echt iedereen op zo’n mooie zaterdagmiddag. Een uurtje helemaal ontspannen luisteren naar klassieke muziek. Prachtig hoor’.

De afstand van 1,5 m blijft voorlopig van kracht in het kerkgebouw. Dat betekent voor de komende tijd dat het aantal zitplaatsen niet onbeperkt is. Om die reden is het raadzaam uw komst te laten registreren via één van de hieronder vermelde sites.

De kerk is vanwege het toeristenseizoen al vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang.

Rechtstreeks registreren: EventBrite.nl

U bent van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.

 

Curricula

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk.

Zijn Bachelor met hoofdvak orgel volgde hij bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek bij o.m. Hanna Rijken (liturgiek) en Arie Hoek (hymnologie).

In 2020 rondde hij zijn Master af aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Daarnaast studeerde hij improvisatie bij Sietze de Vries.

Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in 2017 de 1e prijs en de publieksprijs bij het Nationaal Ambitus concours.

Hij volgde diverse masterclasses en privélessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius en Reitze Smits.

Martien is als organist verbonden aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Rehobothkerk te Ooltgensplaat. Meer informatie op www.martiendevos.nl .