Laden Evenementen

Requiem van W.A. Mozart

Zaterdag 26 november, Vianen, Grote Kerk, 20:15 uur. Vocaal Ensemble Octagon met Wouter van Belle (orgel), Marten van den Bijlaard (pauken), Janneke Stoute (sopraan), Hebe de Champeaux (alt), Eric Jansen (tenor) en Noël Casteleyn (bas) voeren, onder algehele leiding van dirigent Rienk Bakker, het Requiem in d, KWV. 626 van Wolfgang Amadeus Mozart uit.

Het Requiem is misschien wel het meest besproken werk van Mozart, het meest bediscussieerd, het meest schimmig qua ontstaansgeschiedenis… Het is in ieder geval een werk dat wereldwijd beroemd en geliefd is. De gekozen teksten zijn die uit de katholieke Dodenmis. Waar latere Requiems van andere componisten sommige teksten niet meer plaatsten, is het bij Mozart nog allemaal aanwezig. De huiveringwekkende taferelen, het oordeel, het vuur… tegelijkertijd ademt het stuk ook een enorme overgave en devotie. De ziel van de overledene wordt opgedragen aan God en mag de eeuwige rust ontvangen.

Voorafgaand aan het Requiem hoort u twee werken van eerdere Duitse componisten, Heinrich Schütz en Dietrich Buxtehude. Het is bekend dat Mozart goed op de hoogte was van de muziek van zijn voorgangers in de muziekgeschiedenis. Beide werken hebben dezelfde thematiek van het sterven en het uitzicht op iets beters.

Vocaal Ensemble Octagon + is ontstaan als octet in 2006. Zijn oogmerk is om prachtige programma’s uit te voeren en het enthousiasme voor de muziek zoveel mogelijk te delen met het publiek. Octagon is begonnen met het uitvoeren van kleine a capella programma’s en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd. Er wordt samengewerkt met instrumentalisten in wisselende samenstelling, veelal onder leiding van Paul Valk.

Toegang aan de deur € 12, jeugd € 5

Voorverkoop € 10 mogelijk,
Online: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Mozartrequiem
Of scan de afgedrukte QR-code
Of in de winkel, vanaf 7 november:
Print en Inkstation Vianen, Voorstraat 100

Aanmelden nieuwsbrief via muziekpodium@grotekerkvianen.nl .

 

Deel dit bericht!

Ga naar de bovenkant