Grote Kerk vanaf de stadswal
Begin woensdag, 20 september 2017
Hoofdmenu
Begin
Protestantse Gemeente
Stichting Kunst en Cultuur
Werkgroep Kerk en Kunst
Klokkenluidersgilde
Geschiedenis
Grafmonument
Blog restauratie
Hoofdorgel
Kabinetorgel
Kistorgel
Kerkregisters
Links
Contact
Route
Zoeken
Expositie 'Alles heeft zijn tijd' PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Op 5 april werd de tentoonstelling "Alles heeft zijn tijd" met objecten van Mérie van Zandwijk-Rijnberk geopend. De opening werd verricht met medewerking van Ds Rein den Hertog en opgeluisterd met harpmuziek van Sophie van Dijk.
In de kunst van Mérie van Zandwijk-Rijnberk staat de natuur centraal. Natuurlijke, niet voor de hand liggende materialen zijn essentieel voor haar kunstwerken die daardoor verrassen en spraakmakend zijn. Haar objecten zijn niet alleen een genot om te zien maar hebben veelal een symbolische betekenis.
Vanuit haar gevoel probeert Mérie de beschouwer iets mee te geven, dan niet altijd in woorden is uit te drukken. De wereld van geloven en spiritualiteit van de kunstenaar kan uitnodigend zijn om eens anders te kijken en verdiepend te ervaren van hetgeen je kunt zien. Gekozen is dichtbij het jaarthema 'Met Hart en Ziel' te blijven.

Rondleidingen
De kunstenaar zal zelf regelmatig aanwezig zijn en rondleidingen geven, waarbij ze met belangstellenden in gesprek gaat over haar werk en de achterliggende thema's. De rondleidingen die ongeveer anderhalf uur duren zijn op: dinsdag 22 april 14 uur, maandag 12 mei 14 uur, maandag 23 juni 14 uur, donderdag 24 juli 10 uur, maandag 18 augustus 14 uur en donderdag 18 september 10 uur. Gaarne aanmelden voor een rondleiding bij Mérie van Zandwijk-Rijnberk ( Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken , tel. 0345 68 20 32). Plaats van samenkomst is Grote Kerk. Duur van de rondleiding ca. 1,5 uur, kosten 3 euro per persoon. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De rondleidingen vinden alleen plaats bij een minimum van 6 deelnemers (maximum 10)!

Vanaf 30 april tot en met zaterdag 11 oktober is op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en op zaterdagmiddag de kerk opengesteld van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is dan gratis. Het is ook mogelijk de kerk buiten de reguliere openingstijden te bezoeken. U kunt dan een afspraak maken via Mérie (06-47466777). De kosten bedragen 3 Euro (inclusief koffie). Uit eerdere tentoonstellingen van Mérie van Zandwijk-Rijnberk blijkt er veel vraag te zijn naar uitleg bij de objecten. Daarom zijn er extra dagdelen gepland waar men in kleine groepen onder haar bezielende leiding en onder het genot van een kopje koffie of thee kan kijken en ervaren wat haar inspireert. Voor die rondleidingen kan men zich opgeven bij Mérie.

 
< Vorige   Volgende >