Grote Kerk vanaf de stadswal
Begin woensdag, 20 september 2017
Hoofdmenu
Begin
Protestantse Gemeente
Stichting Kunst en Cultuur
Werkgroep Kerk en Kunst
Klokkenluidersgilde
Geschiedenis
Grafmonument
Blog restauratie
Hoofdorgel
Kabinetorgel
Kistorgel
Kerkregisters
Links
Contact
Route
Zoeken
Winterexpositie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
Hans van den Heuvel, al jarenlang actief in het creŽren van poppen en poppenhuizen, kwam in 2002 via haar in Davos woonachtige zus in aanraking met de Biblische Figuren.
Daardoor gefascineerd, volgde zij direct diverse cursussen bij Hildegard BŁhler in Zwitserland. Door deze verworven kennis kreeg Hans van de "Vereinigung" de goedkeuring om in Nederland met haar Schwarzenberger Figuren te exposeren.
De kerstgroep die Hans van den Heuvel hier exposeert, bestaat uit 57 Biblische Figuren, alle tot in het kleinste detail met de hand vervaardigd.
Ook de overige attributen die in het decor geplaatst zijn, dienen exact te voldoen aan de door de "vereinigung" gestelde eisen. Alleen de getoonde schapen en geiten zijn niet door Hans zelf gemaakt.

Schwarzenberger Figuren zijn figuren met hoofden zonder ogen, oren, mond of neus. Toch zijn ze zeker niet expressieloos. Integendeel.
Want door de buigzaamheid van armen, voeten en benen kunnen ze elke emotie uitdrukken, die je maar wilt. Zo kunnen ze blijheid, verdriet, maar ook zorgzaamheid uitbeelden.

De winteropstelling met kerststallen van de Viaanse kunstenares Hans van den Heuvel is aangevuld met enkele fotoís van schilderijen en gedichten uit het Stilteregister van JuliŽn Holtrigter en was eerder te zien in 2007.

 
< Vorige   Volgende >