Grote Kerk vanaf de stadswal
Begin arrow Stichting Kunst en Cultuur woensdag, 20 september 2017
Hoofdmenu
Begin
Protestantse Gemeente
Stichting Kunst en Cultuur
Werkgroep Kerk en Kunst
Klokkenluidersgilde
Geschiedenis
Grafmonument
Blog restauratie
Hoofdorgel
Kabinetorgel
Kistorgel
Kerkregisters
Links
Contact
Route
Zoeken
Evensong 19 januari met Kamerkoor De Bilt PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Peter Hogendorf   
Zondag 19 januari a.s om 16:00 uur zal het Kamerkoor De Bilt de Evensong zingen.
Zij zingen liederen van Rathbone, Howells, Blow, Farrant, Shaw en het welbekende Cantique de Jean Racine van Fauré.

Het koor bestaat uit ongeveer 25 personen. We zingen voor ons plezier en om een behoorlijke muzikale presentatie te kunnen geven. Ongeveer 1 maal per jaar is er een groot concert en twee maal per jaar werken we mee aan de kerkdienst. Ons repertoire bestaat dan ook uit wereldlijke en kerkelijke muziek.

Sinds de oprichting in 1981 is de algehele muzikale leiding in handen van Inge Westra. Zij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Utrechts conservatorium. Ze dirigeert het Kamerkoor de Bilt al vanaf haar studietijd; want hoe kun je studeren en dirigeren als je geen koor hebt om te oefenen? Het koor en zijzelf zijn gezamenlijk gegroeid naar het niveau dat het koor nu heeft en met veel enthousiasme en plezier dirigeert ze het koor. Hiernaast dirigeert ze nog twee andere koren en een schoolorkest, waarvoor zij tevens de muziek arrangeert. Als organiste van de Pieterskerk in Breukelen bespeelt zij het historische Bätz orgel. Ze heeft in het verleden vijftien jaar orgelles gegeven aan de Alphense Muziekschool.

Regelmatig worden er stemtrainingen gegeven onder deskundige begeleiding van José Lieshout. Ongeveer eens in de veertien dagen komt zij op een repetitie avond om de diverse stemgroepen in aparte sessies te helpen met allerlei muzikale problemen zoals klankkleur, stemgebruik, enz. José Lieshout heeft na haar studie Frans aan de RUU klassiek zang gestudeerd bij Meinard Kraak (Docerend Musicus) en bij Henny Diemer (Uitvoerend Musicus) aan het Utrechts Conservatorium. Reeds tijdens haar zangstudie zong zij regelmatig in het Groot OmroepKoor en in het Extra Koor van De Nederlandse Opera. Daarnaast was zij actief als uitvoerend musicus. José Lieshout is tevens docent aan het Utrechts Conservatorium en aan Scholen in de Kunst Amersfoort (Muziekschool).

Mis de evensongs in 2014 niet, want dan mis je prachtige muziek.
Dus: Tot ziens op de 19de januari.
 
< Vorige   Volgende >