Grote Kerk vanaf de stadswal
Begin arrow Stichting Kunst en Cultuur woensdag, 20 september 2017
Hoofdmenu
Begin
Protestantse Gemeente
Stichting Kunst en Cultuur
Werkgroep Kerk en Kunst
Klokkenluidersgilde
Geschiedenis
Grafmonument
Blog restauratie
Hoofdorgel
Kabinetorgel
Kistorgel
Kerkregisters
Links
Contact
Route
Zoeken
Evensong met Vocaal Ensemble Cantica op 17 november PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Peter Hogendorf   
ImageIn de Evensong op zondagmiddag 17 november om 16:00 uur zingt Vocaal Ensemble Cantica in de Grote Kerk. Deze zangdienst staat onder leiding van Ds. Rein den Hertog. Reitze Smits begeleidt het koor en de gemeentezang op het orgel en neemt het Vocaal Ensemble Cantica het zangwerk voor haar rekening. Zij zingen o.a. werken van W. Byrd, Th. Attwood, D. Rouwkema en J. Rutter.
Het Vocaal Ensemble Cantica, opgericht in oktober 1988, bestaat momenteel uit 20 enthousiaste leden afkomstig uit de regio en staat onder leiding van Henk van Andel. Het repertoire bestaat voornamelijk uit religieuze werken uit de gehele muziekgeschiedenis, a capella, zowel als met instrumentale begeleiding.

Henk van Andel ontving zijn eerste orgellessen van Frans van Tilburg. Vervolgens studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium hoofdvak orgel bij Theo Teunissen; daarnaast orgelimprovisatie bij Jan Welmers en koordirectie bij Reinier Wakelkamp. Als organist is hij verbonden aan de "Ontmoetingskerk" te Sleeuwijk. In een uitgebreide privé muzieklespraktijk is hij werkzaam als orgel- en pianodocent.

 
< Vorige   Volgende >